Hoppa till innehåll

OBTEGO

Ytskydd för betonggolv

– från förbehandling till ytbehandling och rengöring.

Obtego ytskydd betong

OBTEGO har en serie produkter för ytbehandling av nya och gamla betonggolv som kompletterar varandra perfekt. De är avsedda för professionellt bruk och är formulerade speciellt för mineralsubstrat, särskilt cementytor (betong, avstrykare, terrazzo, utjämningsmedel etc.).

OBTEGOS produkter är livsmedelssäkra och stöter till stor del bort skadliga kemikalier, är smidiga och lätta att arbeta med och har endast minimala märkningskrav. 

Nytt golv

Samtidigt som du planerar betonggolvet bör du även planera ytskydd för att hålla ditt golv tåligt och snyggt i många år.

OBTEGO är en innovativ produktlösning. Det finns ingen topisk tätning, ingen beläggning och ingen förtätare med polymerfilm. Istället för att ligga ytligt på golvet tränger OBTEGOS impregnering in i golvet, förhindrar repor, flagnar inte samt motverkar att smuts tränger genom ytan.

Beroende på behovsprofilen för din yta finns det olika OBTEGO-lösningar.

Kontakta oss gärna så hjälper vi dig att välja rätt lösning för just din golvyta.

Renovera ett äldre betonggolv

Betonggolv utsätts för enorma belastningar, särskilt inom industrisektorn. Därför måste industrigolvet förnyas efter några år av intensiv användning. En renovering kan vara både smidigare och billigare än ett helt nytt betonggolv.

Med våra lösningar kan slitna golv återfå sin glans och styrka. Du får ett högre fläckskydd och ett högre dammfritt område för din yta samtidigt som den blir tätare och mer motståndskraftig.

Våra lösningar används till exempel för renovering av industrigolv i kommersiella företag, marknadshallar, logistikcenter, stormarknader och mycket mer. Renoveringar av terrazzo- och designgolv är passar också utmärkt med OBTEGOS lösningar och produkter.

Förutom en potent specialimpregnering innehåller våra OBTEGO-lösningar också en substratberedning och ett kostnadsoptimerat rengörings- och underhållskoncept. Befintliga cementgolv tvättas först och sedan appliceras specialimpregneringen. Eftersom mekanisk nötning på golvbeläggningen vanligtvis är oundviklig, rekommenderar vi att ni upprepar underhållsbehandlingen efter ett tag för ett optimalt skyddat och snyggt golv – år efter år.